Produkter

Alla våra fasadsiffror och bokstäver tillverkas i väderbeständiga, stadiga material som håller form och fräschör under många år. 

 

 

Material

  • Polerad akryl är ett 5 mm tjockt, återvinningsbart pleximaterial med blank yta. Det finns för närvarande i nyanserna liljevitt och pianosvart. Akrylsiffror monteras med skruv och distansrör så att de kommer ut en bit ifrån väggen. Täcklock döljer skruvhålen.
     
  • Borstad aluminium är en 3 mm tjock eloxerad aluminium med matt yta. Vi kallar nyansen för silvermatt. Aluminiumsiffrorna har fasta stift på baksidan vilka limmas fast med monteringslim i förborrade hål.

 

Storlekar

 

Våra fasadsiffror och bokstäver kan levereras i de fyra storlekarna 31, 40, 52 och 68. Talen motsvarar ungefärlig höjd i centimeter, men för att ge ett balanserat intryck skiljer höjden något mellan olika tecken. En treas rundade nederkant kan exempelvis gå nedanför radlinjen, och en gemen är ca 30% lägre än samma bokstav som versal. Titta på Storlekar för mer info.

 

Du kan beställa alla tecken i ditt husnummer i samma storlek eller experimentera med olika storlekar. Testa gärna hur det kommer att se ut på Ritbordet.

rektek@telia.com
Wikinggruppen